Sunday, February 10, 2013

Berkat Kesabaran, Alhamdulillah :)

Assalamualaikum. Baiklah, harini, sy nak kongsikan satu lagi cerita. Cerita tentang diri ini. Hihi.
Setiap kali balik bercuti, cuti sem mahupun cuti-cuti yang ada, mesti orang akan berkata "Apuuu.. makin berisi Ida eh" Okey, sedap kan bunyi nya? Alhamdulillah, itu tandanya, Allah dah kurniakan rezeki yang cukup untuk sy. Sy bersyukur sangat-sangat. :)
Tapi, bila fikir tentang kesihatan, hmm.. Kat situ muncul satu persoalan. Memang, niat di hati nak kurus, tapi yang paling penting sekarang kesihatan. Itu yang utama. Kan? Jadinya, balik-balik je lepas cuti sem sy dengan rajinnya pergi jogging setiap minggu, kawal pemakanan, NO bicarbonate drinks, no fast food, no chocolate. Yup, sy berhenti seketika daripada ambil benda tu. Sekarang dah menampakkan hasilnya. Alhamdulillah. Syukur. Cuma dengan jogging dan kawal pemakanan tu pun sudah memadai. Terima kasih, kawan. Sebab temankan sy jogging, bagi semangat. Yer, korang cakap aku gemuk pun dah cukup bagi semangat kat aku untuk kurangkan berat badan. Nanti bakal suami aku tak mampu nak angkat kot-kot la aku pengsan suatu hari nanti. Haahhh.. Kan? Hihi. Tapi, minggu ni sy dh mula buat balik tabiat lama, makan fast food. Susah, tapi sy cuba.


Okey, nampak tak di situ? Nampak kan? Kalau tak nampak buat-buat je la nampak. Alhamdulillah, ya Allah. :)
Sekian. 

4 comments:

WinciHenderson said...

gemok dlok ka dayah?haha.

NURHIDAYAH said...

aok bha presc.. ketara bha. ngga sik? hehe :P

WinciHenderson said...

hahaha. cam biasa jak dlok. xtauk la netok. lamak aiee xjumpa. xtauk camney dh bdn kwn kdirik. :p

NURHIDAYAH said...

hahaha :)