Thursday, October 4, 2012

PostiveThinking

Assalamualaikum..
Yeah.. hari Jumaat datang lagi. Penghulu kepada segala hari, hari yang akan terjadinya hari kiamat. Salam Jumaat semua. :)
Harini.. Waktu duduk sorang2.. Aq terfikir.. Kenapa jadi macam ni, macam ni dan macam ni. Hidup kat negeri orang ni bukan senang. Banyak yang perlu diharungi. Tambah2 lagi jauh dengan keluarga. Dulu, kalau ada masalah, keluarga boleh tolong. Sekarang, ada masalah.. Nak minx tolong kat mak n abah pun dh rasa mcm segan sangat. Rasa bersalah. Kadang2 aq jeles tgk orang yang ada abang n ada kakak. Aq pun nak jugak jadi mcm tu. Kalau ada masalah boleh minx tlg dorang.. Tak payah nk susahkn mak n abah. Fuhhh..
Tapi sekarang, aq lah yang kena tolong diri aq sendiri. Susah ke senang ke, aq kena tolong diri sendiri. Kalau bukan aq, sapa lagi nak tolong kan? lagipun, kakak2 n abang2 tu jugak, dorang pun kena tolong diri mereka sendiri pada mulanya especially anak sulung kan? Lagipun, Allah takkan uji manusia itu melebihi kemampuan mereka. Allah uji tu sebab Allah tahu kita pasti boleh mengharungi ujian yang diberi. Ohyeahh! Aq mesti boleh! :) Kepada anda, anda semua.. All the best dalam menempuhi ujian hidup. Jangan mudah putus asa. Jangan putus harapan. Jangan cari jalan mudah. Jangan, jangan, jangan okey?? (tetiba rindu ngn Daniel yang selalu cakap jangan).. :)
Okbai.. Cukup untuk masa sekarang. Petang nanti ada match bola tampar. Untungla.. aq boleh tengok dia. Bhahahaha.. :P

No comments: